Mira Boțocan

  • singer & songwriter ( Alpha Q, MeeRah, Mee & Mary)
  • vocal coach

_mg_7467

Studii/background muzical:

–  2007 – absolventa a Facultatii de Litere si Arte Lucian Blaga, Sibiu; profesoara de limba si literatura germana si engleza;

 –    2010, Amsterdam:  pregatire Level 1&2 in tehnica  EVI  (Estill Voice International);

–  2009 – prezent:  instructor vocal in Feel Dare Sing si Music Academy, prima scoala de muzica online din Romania;  vocalista si compozitoare in proiectele muzicale MeeRah, Mee & Mary si Alpha Q

-2015- prezent: vocal coach in cadrul emisiunilor Vocea Romaniei si Vocea Romaniei Junior, antrenor in juriul de talent scouting din orasele de preselectie din tara, pregatirea candidatilor finali pentru blind auditions;

Din experienta mea de scena de-a lungul anilor pot spune ca am adunat si am invatat multe, crezand ca am atins limita posibilului referitor la vocea mea, ca mai mult de atat nu se putea, ca atat mi-a dat Dumnezeu si trebuie sa o iau ca atare. Dar simteam ca nimeni nu imi putea raspunde atat de multor intrebari pe care le aveam, pentru ca simteam ca tehnica clasica de  bel canto nu imi poate da acele raspunsuri. Eu vroiam sa stiu de ce,  spre exemplu, vocea Tinei Turner, a lui Prince sau a lui James Hetfield suna asa cum suna si vroiam un raspuns concret, explicat anatomic si demonstrat stiintific, nu tipicul “Asta e timbrul ei”.

Simteam ca nu exista nici o legatura intre exercitiile de canto clasic si piesele pe care le studiam. Nu se puteau aplica in studiul pe acele piese. Era ceva de neexplicat pentru mine. Si ma repetam mereu: ” Stiti, eu nu vreau sa sun asa si nu vreau sa cant opera.” Degeaba. Nu aveau alta tehnica pentru mine. Asa ca am ales sa studiez cu Michael Jackson, Alicia Keys, Whitney Houston, Incubus. Da, cantand cu ei invatam si reuseam mai multe decat cu orice profesor.

Dar a iesit soarele si pe strada mea . Prin vocal coach-ul meu, Manuela, da. Cu ea am studiat apropape 2 ani prin Skype, a venit apoi in Romania si eram ca un copil, care abia acum descopera gusturi noi, culori, mirosuri. Era lumea mea. Lumea vocalistului modern, constient, curios si mereu in cautare de perfectionare si intelegere!

Acum aprox. 7 ani m-a introdus in tehnica Estill Voice International, ajungand la randul meu sa studiez  si eu cu profesori pregatiti de insasi Jo Estill, fondatoarea EVI.  De atunci viata mea s-a schimbat si am inceput sa imi descopar si ascult cu adevarat VOCEA .

Acum  vreau sa dau mai departe tot ce stiu, atat ca profesor formator, cat si ca si artist performer. In Romania este nevoie de informatii si studii de ultima ora despre tehnica vocala moderna.

De aceea exista FEEL DARE SING de 7 ani de zile.”

Descopera si tu LUMEA VOCALISTULUI MODERN!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s