Luci Chîrlan

 

luci

“Daca vrei sa canti la chitara, trebuie sa iti cumperi instrument, statie, pedale, etc.; daca vrei sa canti cu vocea e mai ieftin, toata lumea are voce, dar daca „ti se rup corzile” ce faci? Indiferent cat esti de talentat, sau ce stil canti, ai nevoie de tehnica pentru a canta bine, frumos si mult timp, fara a-ti provoca daune asupra corzilor vocale. Acesta este primul motiv pentru care te sfatuiesc sa faci Masterclass-ul Feel Dare Sing, sanatatea „instrumentului” tau este prioritatea nr.1.

 Cu cateva luni inainte sa merg la curs am primit o copie a cartii „Complete Vocal Technique” – Cathrine Sadolin, un „animal” de 250 de pagini de tehnica vocala si cum sa o aplici. Problema e ca desi am citit despre neutral, curbing, overdrive si belting tot nu stiam exact care e care si cum fac diferenta intre ele.

Cel mai mare castig pentru mine a fost sa constientizez in cate feluri pot sa emit un sunet, si EXACT cum il fac pe fiecare in felul lui; si da, pentru asta a trebuit un vocal coach care sa imi explice cum sa tin gatul, mandibula, limba, buzele, laringele, pentru a obtine efectele din vocile solistilor pe care ii ascultam si incercam sa ii copiez dupa ureche. Lucrurile au fost MULT mai clare dupa ce stiam si teoria. Astfel al doilea motiv pentru care te sfatuiesc sa urmezi acest curs este versatilitatea pe care o poti dobandi in urma cursului si exercitiilor.

Al treilea motiv pentru a lua parte la curs este faptul ca vei lucra cu o echipa de oameni faini, vei intalni alti oameni din breasla, si nu vei invata doar tehnica vocala din aceasta experienta.

Keep your mind open, learn!

P.S. The best money I ever spent!”

Luci este vocalist si chitarist in trupa aradeana CORSO:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s